За нас

Забавлявайте се във фермата ни за приключения, вижте пътят на истинското овче сирене и се отпуснете удобно в уютните ни стаи на село сред вдъхновяващата природа на Източните Родопи.


Овцефермата на Хускови в село Пелевун е с традиции от 2003 г.
В Калояновите къщи се докосвате до истинския натурален вкус.

Традицията, свързана със земеделието в семейството ни датира още от 1984 г, когато баща ми Румен Хусков се заселва в Пелевун и започва работа като овчар в местното ТКЗС. През 2003 г родителите ми купуват първите 30 овце, с които създават собствено стадо и започват да се занимават с животновъдство. През 2015 г семейната ни ферма вече наброява 270 овце майки.

През 2011 г с помощта на проект “Новото тракийско злато” направихме демонстрационна и битова зала за дегустации към фермата, където показваме атракцията “Пътят на сиренето”. Същата година подадохме и проект за къща за гости, който успяхме да завършим чак през 2015 г. Сега семейството ни все още се изхранва основно от земеделие, но с атракцията и къщите за гости, имаме удоволствието да споделим радостта си от хубавата храна, досега с природата и запазените ни традиции на село с нашите гости.