Официално откриване на Калояновите къщи

01.06.2015 от Няма коментари

На 10 юни 2015 г от 10:00 ч заповядайте на официалното откриване на Калояновите къщи в село Пелевун, община Ивайловград. Ще има освещаване на къщата, дегустации на млечните ни продукти, разходки сред природата, разговори с приятели и колеги. Ще се радваме да ви посрещнем в Пелевун!

Програма на откриването:

10:00 ч – Събиране на официалните гости в двора на главната къща – с песните на фолклорния женски състав към читалището в Пелевун

10:30 ч – Официално откриване на “Калояновите къщи”:

– приветствия от Михаела кирчева – координатор на Новото тракийско злато и г-жа Диан Овчарова – кмет на община Ивайловград;

– обръщение на собственика на Калояновите къщи Мирослав Хусков

– рязане на лентата

(Калояновите къщи са финансирани с подкрепата на “Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони” 2007-2013г. Изработването на техническия проект за кандидатстване към фонда са финансирани по проект „Новото тракийско злато“ през 2010 г.)

11:00 ч – Разходка за разглеждане на двете къщи за гости

11:30 ч – Дегустация на агнешко месо и домашни млечни продукти от фермата на Хускови

12:00 ч – Посещение на фермата ни с демонстрация на атракцията “Пътят на сиренето

Ние сме семейна ферма, която развива екологично земеделие, а от пролетта на 2015 г ще посрещаме и скъпи гости в Калояновите къщи, ще им приготвяме натурална домашна храна и ще им показваме “Пътят на сиренето” в овцефермата ни в село Пелевун.

Калояновите къщи и фермата ни за приключения са част от мрежата на Новото тракийско злато в Източните Родопи. При нас ще намерите информация и за други места за настаняване и фермери, както и карти, пътеводители и брошури за маршрути и забележителности в района.

« »